Към съдържанието

Доброто връща добро

Rada Ilieva

Caps for future
С грижа за устойчивото бъдеще: Нашият ангажимент в подкрепа на „Капачки за бъдеще“.

В Графити Студио вярваме в няколко неща. Не задължително в този ред, но вярваме, че трябва да се грижим за околната среда, да се грижим за нашето бъдеще и да правим добрини. Някои от нас вярват и в солетите и големите шоколади, но това е друга тема на разговор.

Природата е това, което трябва да запазим и предадем на нашите деца и бъдещите поколения, а точно от тях зависи бъдещето на света. Няма по-добра инициатива, която да обвързва грижата за природата с грижата за нашите деца от „Капачки за бъдеще“. Вярата ни в ценностите, които тази инициатива изповядва ни кара от години да я подкрепяме и участваме активно.

„Капачки за бъдеще“ се провежда за първи път през есента на 2017 година и събира около 8,5 тона пластмасови капачки. През годините кампанията нараства лавинообразно като разширява както обхвата на градовете, в които се провежда, така и събираните отпадъци, добавяйки към капачките и пластмасови бутилки, и алуминиеви кенчета. От създаването на инициативата до днес, са рециклирани над 1000 тона пластмаса. Чрез „Капачки за бъдеще“ са закупени пет детски неонатални линейки, 22 кувьоза и медицинска апаратура за 14 болници в цялата страна.

Преди няколко дни приключи 14-та кампания на „Капачки за бъдеще“, в която пунктове за предаване на капачки бяха изградени в 34 града в страната. Над 150 доброволци успяха да съберат само в столицата над 50 тона пластмасови отпадъци. Това са 50 тона по-малко пластмаса изхвърлена в природата. Това са и средства, които ще се използват за закупуване на ново медицинско оборудване за поне 10 неонатологични отделения в страната.

Контейнерите за събиране на капачки са навсякъде в офиса ни. Имаме няколко по-малки в кухнята и един голям пред вратата на офиса. В него посетители или външни хора могат да изхвърлят също събраните пластмасови капачки. В тази кампания нашият принос беше от три големи чувала и много малки усилия всеки ден. Благодарим и на колегите, които отделиха време в почивния си ден, за да пренесат и предадат събраните капачки.

А вие събирате ли капачки? Сега е момента да започнете, за да се включите в следващата кампания на „Капачки за бъдеще“. Защото доброто връща добро, винаги.

/ Други новини

Бихте харесали още

/ Subscribe

Industry insights you won’t delete. Delivered to your inbox weekly.