Към съдържанието

Дисни + | Стрийминг платформа

Компанията Уолт Дисни, позната още като Дисни, е американски мултинационален медиен конгломерат, който е базиран в Уолт Дисни Студио Комплекс в Бурбанк, Калифорния.

/ Каква я свършихме

Субтитриране на ТВ серии и филми

Метод на локализация: Текст

Предоставени услуги: Превод на субтитри по EMT | Контрол на качеството

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

 

Дисни + обръща поглед към Централна и Източна Европа, един разнообразен и лингвистично богат пазар, изпълнен с предизвикателства. Повече от 10 000 часа видео съдържание, включително ТВ серии и филми, трябваше да бъдат субтитрирани на 20+ езика в рамките на година. Задачата не беше просто огромна, беше също така много комплексна. Управлението на стотици аудиовизуални преводачи и навигирането между различни платформи за получаване на съдържание и доставяне на субтитърски файлове представляваше изключително предизвикателство.

РЕШЕНИЕТО

 

Графити Студио пое отговорност и предложи решение. Ние разбирахме, че употребата на технология ще бъде ключова за справянето ни с този огромен проект. Фокусирахме се върху това да скалираме технологичната си инфраструктура, за да опростим и ускорим процеса.

Нашата система за управление на проекти ни предостави незаменима помощ, осигурявайки ефективна комуникация между преводачи, екипът по контрол на качеството и проектни мениджъри.

Проактивния подход на Графити Студио, включително и постигането на изпреварваща позиция по отношение на крайните срокове с помощта на програми за автоматичен превод, значително намалиха необходимото време за генериране на субтитри, като позволиха на екипа да се фокусира върху качеството и адаптацията.

РЕЗУЛТАТЪТ

 

Резултатите от усилието на Графити Студио бяха изключителни! Дисни + стартира успешно в Централна и Източна Европа със значителна библиотека от съдържание, субтитрирано на местните езици. Локализацията предостави на платформата значително конкурентно предимство пред останалите стрийминг услуги в региона. Способността да доставиш голямо разнообразие от аудиовизуално съдържание на езика на местната аудитория подобри потребителското преживяване и предизвика ръст на абонаментите.

Ефективният проектен мениджмънт на Графити Студио, заедно с технологичните иновации, позволи на компанията ни не само да посрещне, но и да надмине целите, поставени от Дисни. Този проект показва опотът и експертизата на Графити Студио да се справя със субтитърски проекти от огромни мащаби и с предизвикателни срокове, изразявайки нашата отдаденост да доставяме изключително зрителско преживяване на местната аудитория.

/ Други проекти

Бихте харесали още