Към съдържанието

TLC | Телевизия

TLC е американска телевизионна програма, собственост на Уорнър Брос. Създадена е през 1980 под името Образователния Канал, като първоначално се фокусира върху образователно и инструкционно съдържание.

/ Каква я свършихме

ТВ озвучаване

Метод на локализация : аудио

Предоставени услуги: Запис | Едит | Микс

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

 

На Графити Студио беше поверен масивен проект за озвучаване на 740 часа програмно съдържание, свързано със стартирането на канал TLC в България. Предизвикателството не беше само в огромния обем на съдържанието, но и в стриктния краен срок от само 4 месеца за цялостната локализация. Запазването на висококачествените дублажи и същевременно съхраняването на същността на оригиналното съдържание на български беше от съществено значение.

РЕШЕНИЕТО

 

За да се справи с този огромен предизвикателство, Графити Студио разработи стратегическо решение. Студиото въведе работен режим на три смени. Това включваше съгласувани усилия от актьори, преводачи, звукозаписни инженери и мениджъри на проекта. Селектирахме голям пул от талантливи гласови актьори и лингвисти, за да се гарантира разнообразен и подходящ състав за различните типове съдържание.

Всяка смяна се фокусираше върху различни аспекти на проекта – една бе посветена на запис на гласове, друга на превод и адаптация на текста, а третата на аудио постпродукция, синхронизация и контрол на качеството. Съвременното оборудване за запис и редактиране гарантираше, че качеството на дублажите бе постоянно високо.

РЕЗУЛТАТЪТ

 

Усилията на Графити Студио дадоха резултат и програмата на TLC бе стартирана в България точно както бе планирано. Краен срок от четири месеца беше спазен, и всички 740 часа програма бяха напълно локализирани на български език. Озвучаването не беше просто превод, а културна адаптация, която улови същността на оригиналното съдържание, правейки го достъпно и занимателно за българската аудитория. Стартирането на програмата бе успешно и програмата се възприе отлично от местните зрители, благодарение и на грижливата локализация, която запази духа на марката TLC, като я направи достъпна за българската аудитория. Този проект показва експертните познания и ангажимента на Графити Студио в управление на проекти за озвучаване на големи обеми съдържание с ограничен срок и ни утвърждава като надежден партньор за подобни усилия в бъдеще.

/ Други проекти

Бихте харесали още